Prenumerera på nyheterna

Jonas Falk greps i Katalonien vid tillslag

I onsdags gjorde spansk nationalpolis ett jättetillslag mot det som uppfattas som det största kriminella nätverket i östra Spanien som ägnar sig åt narkotikahandel och penningtvätt. En av de gripna uppges vara den svenske medborgaren Jonas Falk som ska ha kopplingar till en annan misstänkt person som greps.

35 poliser ska ha stormat in i Falks villa i Sitges. Han greps men har därefter släppts men är fortsatt misstänkt för samröre med en kriminell organisation, skriver Expressen.

Jonas Falk hette tidigare Jonas Oredsson och har tidigare varit indragen i narkotikahandel. 2010 greps han i Colombia och dömdes till 18 års fängelse i tingsrätten, men friades sedan av hovrätten.

I onsdags stormade 35 poliser in i hans lyxvilla i Sitges i nordöstra Spanien.
”Det var lite väl grovt. Man behöver inte storma med 35 poliser varav 15 med automatvapen klockan sju på morgonen, när man vet att en hel familj är hemma2, säger han till Expressen.

I lördags släpptes Jonas Falk.

Enligt nationalpolisens presstjänst rör det sig om ett större tillslag där ett hundratal poliser deltog vid 13 husrannsakningar i Alicante, Valencia, Madrid och Barcelona.

Polisen beslagtog 600.000 euro i kontanter (bilden), spärrat mer än 600 bankkonton och beslagtagit 300 fastigheter värderade till mer än 20 miljoner euro.

De gripna misstänks ha tvättat pengar som motsvarar sju miljoner euro.

Polisoperationen ”Beautiful” har pågått sedan 2008. Totalt har 40 personer gripits och 4.000 kilo kokain beslagtagits samt skjutvapen, lyxbilar och bostadshus.

Verksamheten är i huvudsak baserad i Alicante med förgreningar till Madrid, Galicien, Valencia, Murcia och Barcelona. Det handlar om omfattande narkotikahandel där vinster har tvättats med olika metoder och system.

Fallet är högprioriterat och samordnas av Europol med samarbete mellan polismyndigheter i Colombia, Portugal, Sverige, Rumänien, Frankrike och den brittiska byrån NCA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.