Prenumerera på nyheterna

Juan Marín: Vi hoppas att turismen kan starta upp till påsk

Många undrar när de restriktioner och begränsningar som införts i rörligheten hävs. Andalusiens vicepresident Juan Marin hoppas att turismen kan börja ta fart till påskhelgen men att alla fortsatt måste vara försiktiga.

Vid en pressträff med journalister i Sevilla på torsdagen fick Marín frågan när de begränsningar som införts kan hävas. Det är möjligt att rörligheten mellan regionerna släpps fri till påsk. Allt handlar om vilka besked som landets turistminister Reyes Maroto kommer att ge.

Marín betonar dock att vi fortsatt måste vara försiktiga.

– Vi befinner oss i den tredje vågen och pandemin har utvecklat sig aggressivt med många smittade, inlagda och avlidna.

Det finns å andra sidan positiva saker att nämna kring covidläget i Andalusien. Beläggningen vid sjukhus i regionen fortsätter att avta efter att ha ökat 20 dagar i sträck.

– Idag har vi 69 färre covidpatienter vilket är bra. Men vi ska komma ihåg att vi har att göra med ett virus som är irrationellt och som inte liknar ett vanligt virus.

Juan Marín räknar med att turistsektorn under 2021 växer med cirka fem till sex procent och att Andalusien tar emot 22 miljoner besökare jämfört med de 13 miljoner år 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.