Prenumerera på nyheterna

Känd resebyrågrundare har avlidit

Jorge Pujol Baldevey, 84 år, har avlidit. Han var en entreprenör från Katalonien som slog sig ned på Solkusten och startade resebyrån Viajes Ruta Solar S.A. den 26 februari 1964 i samband med ett möte i Madrid där aktiesällskapet Viajes Ruta Solar S.A fick utmärkelsen resebyrå med nummer 116.

Det blev en av Andalusiens första registrerade resebyrå.

– Jorge var ett känt namn bland svenskar och skandinaver på kusten. Resebyrån Ruta Solar som grundades på 60-talet är den äldsta fortfarande existerande resebyrån som nu drivs vidare av sonen Martin, säger guiden Siv Ling som nyligen närvarade vid minnesstunden för Jorge Pujol Baldevey.

Jorge var gift med danskan Tove Jensen som arbetade som reseledare för Bang Raffel där hon träffade Jorge. Tove avled 2014 bara två månader efter att resebyrån Ruta Solar firade 50-årsjubileum.

Närmast sörjande är barnen Martin och Cristina samt barnbarnen Lucas och Marc samt familjemedlemmar.

Jorge Pujol var en uppskattad och omtyckt kollega inom turistnäringen som gärna spelade bordtennis när det bjöds tillfälle till det.

Svenska Magasinet beklagar att en av de första entreprenörerna som bidrog till den skandinaviska turismen på Solkusten har lämnat oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.