Prenumerera på nyheterna

Katalanska separatister planerar blockera El Clasico

Den katalanska extremiströrelsen Tsunami Democràtic som i oktober blockerade flygplatsen El Prat i Barcelona planerar en liknande aktion i samband med El Clasico-mötet på Camp Nou mellan Barcelona och Real Madrid den 18 december.

Många går och väntar på godbiten i La Liga kommande vecka. Toppmötet mellan tabellettan FC Barcelona och tabelltvåan Real Madrid. Men den separatistiska katalanska plattformen vill någon annat. 18.000 följare vill blockera matchen och få den stoppad.

Via sociala nätverk uppmanas rörelsens sympatisörer att samlas på fyra platser vid arenan klockan 16, fyra timmar före avspark, och blockera för publiken att ta sig in.

Uppskattningsvis 650 miljoner tittare världen utöver tros följa matchen via tv. För Tsunami Democràtic är detta en möjlighet att få ut sitt budskap och ogillande att flera katalanska separatister tidigare i höstas dömdes till fängelse.

Den extrema separatiströrelsen Tsunami Democràtic som av spansk domstol stämplas som en terroristorganisation planerar aktionen helt av ”ideologiska skäl eftersom vi inte kan utöva grundläggande rättigheter utan förtryck och inte heller kunna utöva vår rätt till självbestämmande”.

De senaste undersökningarna visar att bland befolkningen i Katalonien är det en klar majoritet som vill tillhöra Spanien.

Kataloniens tidigare regionalpresident Carles Puigdemont som befinner sig på flykt i Belgien skriver på Twitter att Tsunami Democràtic med anledning av planerna den 18 december ”fortsätter mobilisera för frihet och demokrati”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.