Prenumerera på nyheterna

Kilometerpunkterna vid avfarter längs A-7:an förändras

Transportdepartementet kommer att uppdatera kilometerpunkterna vilket påverkar A-7:an som sträcker sig 164 kilometer genom provinsen Málaga. Det finns totalt 84 avfarter längs motorvägen.
Anledningen till att kilometerpunkterna längs A-7:an förändras beror på att undvika dubbletter på avfarter längs A-7:an som sträcker sig från Barcelona till Algeciras.

Det betyder att salida 242 till Ciudad Jardín och estadio La Rosaleda blir 922. Salida 184 till Marbella blir 1.044. Salida 174 till Puerto Banús blir 1.050.

Salida 272 till Vélez blir 953. Och salida 222 på A-7:an till Arroyo de la Miel blir 1.003.

När skyltarna har bytts ut vill säga, något som kan ta upp till ett år.

Det är vanligt att man i folkmun säger till en besökare att ta ”salida 184” för att ta rätt avfart till Marbella. Med förändringen gäller det alltså att hålla koll på de nya kilometerpunkterna längs A-7:an som sträcker sig från Barcelona till Algeciras.

Tidigare fanns det exempel där två olika avfarter hade samma kilometerpunkt.

Anledningen var att 1988 uppstod problemet med först A-7:an eller Autovía del Mediterráneo som gick från franska gränsen till Alicante. Samtidigt fanns gamla N-340 mellan Gibraltar och Barcelona.

2003 förenades de två vägarna till att bli A-7:an men de gamla kilometerpunkterna fanns kvar vilket gjorde att det fanns dubbletter.

I provinserna Alicante och Murcia är skyltarna redan utbytta och nu har turen kommit till Almería, Granada, Málaga och Cádiz. Budgeten ligger på 350.862 euro och arbetet beräknas ta ett år, skriver Transportdepartementet i ett pressmeddelande.

Det betyder att A-7:an genom Málagaprovinsen börjar på kilometer 932 nära Almuñécar (Granada) från att tidigare har varit 302. Och slutar på gränsen till provinsen Cádiz vid kilometer 1.087 från att tidigare hr varit 138.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.