Prenumerera på nyheterna

Klass 3-varning utlyst på Costa Blanca

Costa Blanca har under påskhelgen drabbats av ett rejält regnoväder. Väderlekstjänsten Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) utlyste på söndagskvällen en så kallad ”alerta roja” vilket motsvarar en klass 3-varning för de norra delarna av provinsen, Marina Alta och El Comtat.

Regnovädret över Costa Blanca har hållit på sedan i torsdags och väntas även pågå under måndagen med ihållande skyfall.

Alicanteprovinsen har drabbats av det värsta regnovädret i april på 73 år. Det gäller i synnerhet Marina Alta och El Comtat enligt väderlekstjänsten Aemets uppgifter.

I Agres hade det fram till midnatt räknat från i torsdags då regnovädret drog in över Costa Blanca fallit 345 mm regn. I La Vall de Laguar, Benigembla, La Vall d’Ebro och Castell de Castells har det kommit 300 mm regn.

Ytterligare sex kommuner har fått mer än 230 mm regn. I Torrevieja har det fallit 234 mm och det rapporteras om omfattande översvämningar i dagstidningen Información.

I Jávea föll det 250 mm regn på bara sex timmar under helgen.

Räddningstjänsten har gjort cirka 300 insatser de senaste dygnen på grund av jordskred, fallande träd, täppta dagvattenbrunnar, trafikolyckor och bilar som spolats bort av vattenmassorna. Floden Segura är översvämmad och har ställt stora problem i Orihuela-området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.