Klimts guldperiod visas i Málaga

”Klimts guldperiod” med konstverk av Gustav Klimt som är Österrikes mest kända och betydelsefulla konstnär kommer att ställas ut i Málaga i hörnet vid Muelle Uno från den 17 januari. Gustav Klimt som föddes 1862 i Wien var avgörande för den moderna konstens utveckling – inte minst för abstrakt måleri samt Kubismen. Klimts tavlor räknas idag till de dyraste i världen.

Utställningen har visats i Sevilla och på Bellas Artes i Madrid. Den 17 januari sätts den upp i Málaga där den blir i tre månader, skriver Diario SUR.

Efter Lego-utställningen väljer nu de ansvariga för hamnpiren Muelle Uno en mer konstnärlig show som ska komplettera utrymmet vid museet Pompidou som ligger i hörnet av piren.

Showen blir spektakulär eftersom den inte bara kommer att innehålla målningar utan även audiovisuella verk som kommer att visas på jätteskärmar. Utställningen består av målningar, musik och teknik för att skapa miljöer för en ny typ av publik.

Det är arrangören Nomad Art som ligger bakom utställningen precis som med Van Gogh Alive som lockade en halv miljon besökare i Spanien.

Inträdet kommer att ligga på mellan 10 till 12 euro för vuxna och mellan 8 till 10 euro för minderåriga mellan fyra och 15 år samt för studerande och pensionärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.