Prenumerera på nyheterna

KLM har återupptagit flygningar mellan Spanien och Amsterdam

Det holländska flygbolaget har redan dragit igång några av flygen som förbinder Amsterdam med Madrid och Barcelona.

De två spanska destinationerna är dock inte de enda återupptagna rutterna, de har även återstartat linjerna till Helsingfors, Budapest, Milano, Prag, Rom och Warszawa.

På alla dessa flygningar är det obligatoriskt att använda ansiktsmask, både för passagerare och besättningsmedlemmar, åtminstone fram till den 31 augusti.

Flygbolaget säger att återöppningen av linjerna kommer att ske gradvis och kan komma att ”ändras varje vecka beroende på åtgärder som vidtas av myndigheterna på destinationerna”. Det betyder heller inte att regeringarna har sänkt sina inresekrav vilket betyder att flygningarna i dagsläget är avsedda för nödvändiga resor fram till dess förhållandena ändras.

I slutet av maj räknar KLM med att ha återupptagit 15% av de flygningar som de hade före pandemin. Bolagets VD Ben Smit räknar med att de kan ha nått 20% i slutet av juni, 40% i juli, 60% i augusti och 75% under sista kvartalet i år. Han förväntar sig dock inte att flygresorna kommer att återgå till 100% normala nivåer förrän tidigast 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.