Prenumerera på nyheterna

Kontorsfastigheter planeras i Málaga hamn

Intresset bland företag att flytta till Málaga växer stadigt. Att kunna jobba i Europas bästa klimat i en snygg och prydlig stad lockar allt fler. Men brist på kontorsfastigheter gör dt svårt för många företag att hitta ändamålsenliga lokaler.

2020 inleds arbetet med att förvandla ett av Málagas gamla hamnområden. Det är området vid piren muelle 4 (Heredia) som kommer att få kontorsfastigheter. Det är Hamnmyndigheten som äger området som tidigare har inhyst Guardia Civil och tullen.

Diario SUR skriver att det har nåtts en uppgörelse och att Hamnmyndigheten har bestämt att de gamla byggnaderna ska rivas och att nya kontorsfastigheter ska byggas.

Det finns flera intressenter som vill bygga eftersom efterfrågan är stor på centralt belägna större kontorsfastigheter. Och området med utsikt mot Málaga hamn beskrivs som privilegierat och mycket eftertraktat av internationella företag som vill öppna upp kontor i Málaga.

Området vid pir 4 är på 26.500 kvadratmeter och ligger parallellt med avenida Manuel Agustín Heredia. Tre kontorsfastigheter på minst fyra våningar planeras med 600 underjordiska parkeringar i tre plan, totalt 1.800 platser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.