Prenumerera på nyheterna

Konvertera förbränningsbilen till el-bil på 48 timmar

För ett pris på 4.000 euro och efter bara två dagars arbete har en förare i Spanien kunnat få en el-bil utan att behöva byta sin befintliga bil, konceptet har nyligen presenterats i Málaga.

Det är ett projekt som har tagits fram av ”El Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos de Telecomunicaciones (COITT)”. Det presenterades på forumet”Greencities & S-Moving 2020” som har avhållits på kongresspalatset i Málaga mellan den 30 september och 1 oktober.

Det är den första förbränningsbilen som helt omvandlats till el av ett team av ingenjörer från COITT V2X-gruppen under ledning av Pablo Escapa, de har arbetat i fyra månader och bilen visades för första gången i Málaga skriver den spanska tidningen La Opinión de Málaga.

”Det är en dieselbil som har konverterats på så sätt att dieselmotorn har tagits bort och en elmotor monterats in, bränsletanken har avlägsnats och ersatts med batterier” förklarar Paco Jaén från COITT.

Den största fördelen med initiativet är “att kunna återanvända våra tekniskt uppdaterade fordon, men som mer hållbara och miljövänliga fordon”. En annan fördel som prototypen erbjuder är att “tekniskt uppdatera fordon genom att lägga till funktioner, till exempel för att bli autonoma, samt minska deras utsläpp till 0” säger Pablo Escapa.

Projektet har haft en budget på 10.000 euro och har finansierats i sin helhet av ”Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos de Telecomunicaciones (COITT)”. ”Avsikten med projektet är att alla skall kunna konvertera en bil för endast 4.000 euro”, tillägger Jaén. Målet för gruppen av ingenjörer var att fordonets ombyggnad inte skulle behöva ta mer än två dagar och de har till och med förhoppningar om att kunna pressa tiden till 8 timmars arbete. Den prototyp som de nu har byggt har en räckvidd på 200 km. Projektet är pågående och bilen skall utvecklas för längre autonomi och den skall bli cybersäker och passa in i den kommande Unece GRVA WP29-förordningen. Bildtext: Den konverterade bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.