Prenumerera på nyheterna

Kraftiga subventioner för byggandet av prisvärda hyreslägenheter i Andalusien

Södra Spanien kommer att få ett tillskott av 2.016 billiga hyreslägenheter, Andalusiens regionalregering har avsatt 38,7 miljoner euro för byggandet av dessa hyresskyddade bostäder.

Bostäderna är enligt ministeriet för utveckling, infrastruktur och fysisk planering avsedda för personer med begränsade inkomster, till exempel ungdomar eller grupper med särskilda problem. Beloppet kommer att användas för stöd till offentliga och privata utvecklare, stiftelser och icke statliga organisationer för att möjliggöra byggandet av bostäder med hyresskydd och på så sätt öka utbudet av hyreslägenheter till överkomliga priser.

För att komma igång med byggandet så smidigt som möjligt så utbetalas 50% av stödet i början av arbetet. 20% av bidraget betalas ut när bostaden är färdigställd och de sista 20 procenten först när bostaden är uthyrd.

Den maximala löptiden för genomförandet av dessa åtgärder är 30 eller 36 månader beroende på antalet bostäder i varje byggprojekt.

Både staten och regionen bidrar till finansieringen, staten står för 29,7 miljoner euro enligt den statliga bostadsplanen 2018-2021 och regionen Andalusien kompletterar med 9 miljoner euro. Beloppen kommer att utbetalas under perioden 2020 – 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.