Prenumerera på nyheterna

Kraftiga vindar försvårar släckningsarbetet på Gran Canaria

Den skogsbrand som rasar på Gran Canaria sedan i lördags har hittills drabbat tusen hektar av ön. En 55-årig man greps i helgen och är misstänkt för att ha startat elden då han svetsade svetsaggregat. Elden spred sig snabbt på grund av kraftiga vindar. Det har framkommit uppgifter att brandbekämpningen hade elden under kontroll men det nyckfulla vädret med kraftiga vindar försvårar arbetet. Det har blåst upp till 90 km/h.

Omkring tusen personer har evakuerats från sina hem i områdena runt byarna Tejeda och Coruña i Artenara mitt på ön enligt ett uttalande från regionalregeringen på Kanarieöarna. De har förts till närliggande skolor, idrottshallar och kyrkor.

Över 600 brandmän och militärer arbetar med släckningsarbetet.

”Vi fortsätter att arbeta och kämpa för vår ö” skriver brandförsvaret på Gran Canaria @BomberosGC på Twitter där de även delar med sig en video av den förödande elden.

Dagstidningen La Provincia som utges i Las Palmas skriver att elden har påverkat ett område på 23 km i omkrets och hänvisar till ett uttalande från regionalregeringens president Ángel Víctor Torres.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.