Prenumerera på nyheterna

Kritiskt för turist efter att ha missat poolen

Tillståndet är kritiskt för en brittisk turist efter att denne försökt hoppa i poolen från en turistlägenhet på tredje våningen. Den 31-årige mannen missbedömde avståndet till poolen och har ådragit sig huvudskador samt frakturer på armar och ben.

Händelsen inträffade i vid 19-tiden i måndags i samband med en privat fest med några vänner i en turistlägenhet San Pedro de Alcántara, (Marbella).

Mannen bestämde sig för att prova på ”balconing” som går ut på att hoppa i poolen från en terrass eller balkong. Varje år under högsäsongen omkommer turister.

De första fallen av ”balconing” rapporterades 2012 och är numera förbjudet. Majoriteten av fallen inträffar på Balearerna som i Magaluf på Mallorca. 2018 omkom åtta personer när de försökte hoppa i poolen från hotellbalkongen.

Tillståndet för den 31-årige mannen är mycket kritiskt. Han fördes till Costa del Sol-sjukhuset och vidare till Regionalsjukhuset i Málaga där han nu vår vård av specialister inom neurologi och neurokirurgi, skriver Diario SUR.

I mitten av maj omkom en 24-årig kvinnlig norsk turist i Marbella efter att ha fallit från nionde våningen i en fastighet mitt emot fritidshamnen. Det var när hon skulle ta ”selfies” med sin mobilkamera som hon tappade balansen och föll. Hon hade laddat upp flera bilder på Instagram före olyckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.