Prenumerera på nyheterna

Krögare vill se vaccinbevis i stället för restriktioner

Krögare och serveringsställen på Solkusten oroar sig för att omikron-varianten kan komma att slå hårt mot en redan hårt drabbad bransch. Javier Frutos och Juan Rambla, vid Málagas sammanslutning av serveringsställen Mahos (Asociación Malagueña de Hosteleros) och nattklubbarnas sammanslutning, Andalucía de Noche, vill se vaccinbevis för att undvika restriktioner.

– Det gör mindre ont jämfört med andra åtgärder som att minska kapaciteten eller öppettiderna, sa de två i samband med en pressträff på torsdagen.

Både serveringsställen som barer och restauranger och nattlivet i Málaga anser att vaccinbevis är ett fördelaktigare verktyg för tillfället.

Juan Rambla efterlyser också att ansvariga myndigheter tar mer ansvar när de uttalar sig i stället för att skapa oro och panik bland invånarna.

– Det verkar som att vi ibland varnar befolkningen mer än nödvändigt. Det är utmärkt att ta ansvar och visa försiktighet men idag är sjukhusbeläggningen mycket låg, säger Juan Rambla.

Blir det ytterligare skärpta krav kommer det vara nådastöten för branschen.

Många serveringsställen och nattklubbar har varit stängda i månader och andra har varit belagda med restriktioner vilket har bidragit till ökade skulder.

Men önskemålet från serveringsställen och nattlivet med vaccinbevis före restriktioner ser inte ut att bli verklighet.

På torsdagen meddelade den högsta andalusiska regiondomstolen (TSJA Tribunal Superior de Justicia de Andalucía) att de avfärdar förslaget på vaccinbevis för att besökas sjukhusanläggningar och vårdhem.

Av den orsaken är det knappast troligt att det införs som krav vid serveringsställen i Andalusien.

(Foto: Twitter @MahosMlg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.