Prenumerera på nyheterna

Kustens nya vandringsled: Den blå undervattensstigen

Efter Senda Litoral och Gran Senda kommer Senda Azul. Konstgjorda rev och nautiska undervattensbaser utmed Solkusten ska locka dykarentusiaster. Projektet presenterades av provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado i samband med att Provinsdagen firades.

Provinsstyrelsen i samarbete med privata initiativ ligger bakom det nya projektet som ska öka både ekonomi och sysselsättning kopplad till havsturism. Samtidigt ska satsningen bidra till att uppmärksamma behovet av hållbarhet och att skydda den marina floran och faunan.

Senaste åren har provinsstyrelsen sjösatt flera projekt som bidrar till ett större utbud för både invånare, besökare och turister. En aktiv livsstil med vandringsleder utmed havet (Senda Litoral) eller i inlandet (Gran Senda) i en vacker sydspansk natur.

Efter Caminito del Rey, Gran Senda, Senda Litoral eller Sabor a Málaga som sätter pekfingret på den lokala matnäringen så kommer Senda Azul. En helt ny satsning som är relaterad till havet i provinsen Málaga.

Här ingår arbetet med att bygga konstgjorda rev som ska skydda den marina floran och faunan samt bevara ekosystemet. Med nautiska undervattensbaser ska dykarentusiaster kunna få en inblick i den värld som Medelhavet bjuder på under ytan.

Meningen är att Senda Azul ska utökas med andra aktiviteter som segling, surfing, paddling och kajak.

Satsningen beskrivs som unik, banbrytande och innovativ och blir den första av sitt slag i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.