Prenumerera på nyheterna

Kvinna avled i morse efter gasexplosion

En kvinna avled och en man skadades efter att en lägenhet kollapsat vid en gasexplosion i ett flerfamiljshus i Torre del Mar på östra Costa del Sol strax efter klockan 7 på onsdagsmorgonen. Boende på gatan calle Cañaveral vaknade av en hög explosion skriver Diario SUR på sin nätupplaga. De boende har evakuerats.

Gasexplosionen orsakade stora skador på lägenheten som ligger på andra våning i fastigheten med fyra våningar. Explosionen var så kraftig att möbler i lägenhet for ut på gatan och föll ned på parkerade bilar.

Paret, i 70-årsåldern, som var bosatta i lägenheten är från Storbritannien uppger tv-kanalen Antena 3 som tillägger att det ska ha varit två gasflaskor, så kallade ”butano” som exploderat.

Räddningstjänsten CPB (Consorcio Provincial de Bomberos) var snabbt på plats. Mannen hittades sittande på en stol och uppges ha mindre skador. Han fördes till sjukhuset hospital Comarcal de la Axarquía.

Kvinnans liv gick inte att rädda. Hon påträffades död bland siffrorna.

Det är inte första gången en explosion inträffar i fastigheten. En explosion inträffade på bottenvåningen i en grönsaksbutik för trettio år sedan.

Borgmästaren i Vélez kommun och vice borgmästaren kom till olycksplatsen under onsdagsförmiddagen.

(Foto: Twitter @cpbmalaga)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.