Prenumerera på nyheterna

Kvinna begick självmord efter sexfilm spridits bland arbetskamrater

En kvinna som arbetade på lastbilsfabriken CNH Industrial som ingår i Iveco-gruppen tog självmord i lördags efter att en fem års gammal sexfilm spridits bland kvinnans arbetskamrater. Det framkom i tv-programmet Espejo Público. Kvinnan ska av misstag delat filmen i en WhatsApp-grupp.

32-åriga Verónica som var bosatt i Alcalá de Henares var mamma till två barn och arbetade vid en fabrik i Madrid som tillverkar lastbilar. Omkring 2.500 anställda finns vid fabriken som ingår i Iveco-koncernen skriver dagstidningen ABC på onsdagen.

Filmen nådde även kvinnans man som drabbades av en ångest. Filmen spelades in för fem år sedan innan kvinnan gifte sig med den nuvarande mannen.

Dagen efter att filmen av misstag lagts ut tog kvinnan livet av sig genom hängning.

Hon blev mycket nervös och blev tvungen att lämna fabriken eftersom trycket på henne både på arbetsplatsen och hemma i familjen blev så stort, säger en arbetskamrat.

Verónica blev ett offer för trakasserier på jobbet. Enligt hennes arbetskamrater ska hon ha kontaktat Recursos Humanos för att berätta om situationen.

Enligt den spanska brottsbalken Código Penal är det ett brott att sprida en intim film även den har spelats in med medgivandet av personen.

I måndags skickade företaget ut ett meddelande till alla anställda som är i chock. ”Detta borde inte ha hänt. Oansvarig användning av sociala nätverk på alla sätt skapar tragiska konsekvenser. Alla har delat ansvar”, skriver företaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.