Prenumerera på nyheterna

Kvinna med svullet ansikte vägrades ombordstigning på flygplan

En 24-årig kvinna fick inte gå ombord på ett Ryanair flyg från Alicante i Spanien till sitt hem i Storbritannien, eftersom hennes ansikte var svullet på grund av allergi, rapporterar Daily Record.

Shannon Wotherspoon är student och hon berättade för tidningen att personalen på Ryanair sa att hon inte såg ut som på sin passbild eftersom hon hade ”puffy skin” när hon skulle gå ombord på flygplanet.

”Min hud var helt uppsvälld och när jag anlände till incheckningen nämnde jag det. Kvinnan vid disken gav mitt pass en noggrann undersökning och började omedelbart skaka på huvudet. Hon märkte också lite vattenskador på kanterna. Så småningom frågade hon en chef och jag kunde se henne skaka på huvudet och säga att jag inte kunde flyga, ” citerades Shannon av Daily Record.

Shannon visade också sina andra ID-kort med samma bild av henne som i passet till Ryanairs tjänstemän. Men de var inte övertygade. “Jag hade en giltig biljett med dem och de bara slog ifrån sig och brydde sig inte om vad som hände med mig. Jag var så arg på det,” tillade hon.

Shannon kände sig hjälplös och bokade en sista minuten biljett med British Airways. Deras tjänstemän hade inga invändningar mot hennes pass och tillät henne att flyga till Edinburgh via Gatwick.

Daily Record frågade Ryanair om ärendet och det enda svar de fick var: “Det är varje passagerares individuella ansvar att se till att han / hon reser med ett giltigt pass (inte löpt ut och inte skadat), i enlighet med Ryanairs villkor”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.