Prenumerera på nyheterna

Kvinnor föredrar inte alltid ungt

Att spanska kvinnor föredrar vin före öl har vi berättat tidigare. Och när det kommer till vin föredrar den kvinnliga publiken Crianzas och Reserva. Det visar en undersökning organiserad av den spanska vinkulturföreningen AMAVI (Asociación de Mujeres Amantes de la Cultura del Vino) som nyligen arrangerade två vinprovningar under temat Kvinnornas favoritviner bland professionella och amatörer.

200 kvinnor från olika delar av Spanien var samlade vid hotell Villa Real i Madrid (bilden). De är ”amatörer” det vill säga de hade ingen utbildning i vinkunskap men de dricker vin regelbundet. Ungefär som oss andra dödliga som uppskattar Glädjens druvor.

Förutom en provning fick de också svara på frågor kring deras vanor med vin. Resultaten kanske överraskar och avmystifierar några av de vanligaste uppfattningarna om kvinnors vindrickande, till exempel att de föredrar unga viner eller vita viner.

60 procent fördrar crianza eller reserva framför 40 procent som föredrar unga och friska viner. 48 procent föredrar röda viner jämfört med 28 procent som föredrar vita. 26 procent föredrar mousserande, rosé eller söta viner. 78 procent svarar att de själva ansvarar för sina val och köp.

AMAVI är en plattform vars mål är att lyfta fram den viktiga roll som kvinnor för närvarande har i vinvärlden när det gäller konsumtion och omdöme. AMAVI har funnits i 23 år och vill bekräfta och ge erkännande till många duktiga kvinnliga vinmakare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.