Prenumerera på nyheterna

Kylan gör spanska vägar till dödsfällor

De kraftiga snöfallen över stora delar av den Iberiska halvön upphör och följs av sträng kyla under veckan. Temperaturen väntas krypa ned mot -15º i de centrala delarna av landet, enligt väderlekstjänsten Aemet (Agencia Estatal de Meteorología).

En ”aviso naranja” som motsvarar en Klass 2-varning är utfärdad i provinserna Huesca, Ávila, Segovia, Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara, Toledo, Lleida och Madrid som väntas få mellan -8ºC till -10º grader.

”Aviso amarillo”, som motsvarar en Klass 1-varning är utfärdad i provinserna Almería, Granada, Jaén, Zaragoza, Teruel, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Soria, Zamora, Barcelona, Girona, Tarragona, Cáceres, Lugo, Ourense, Murcia, Navarra, La Rioja och Valencia där temperaturen väntas bli mellan -1ºC till -8º grader.

Eventuell nederbörd förväntas falla som snö på 500 meter i norra delar av Spanien och mellan 500 och 800 meter i Medelhavsområdet.

Myndigheterna rekommenderar befolkningen i dessa områden att vidta stor försiktighet och det rekommenderas att man håller sig hemma och inte färdas på vägarna.

Kylan riskerar att göra vägarna till dödsfällor när det fryser på.

Temperaturen väntas sjunka ytterligare under natten i stora delar av Spanien och inrikesminister Fernando Grande-Marlaska har varnat för att drivorna med snö kan frysa till is.

Kaoset på vägarna ska dock inte hindra att landets vaccinationskampanj fortgår, enligt inrikesministern.

(Bild: Trafikverket DGT)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.