Prenumerera på nyheterna

Kyrkan välkomnar juridisk prövning

En tidigare kvinnlig anställd vid Svenska kyrkans församling på Costa del Sol stämmer kyrkan för kontraktsbrott. Mikael Perman, ordförande i interimstyrelsen, säger på fredagen att kyrkan välkomnar en juridisk prövning. Som Svenska Magasinet berättade igår har en tidigare kvinnlig anställd vid Svenska kyrkans församling på Costa del Sol stämt kyrkan för kontraktsbrott. Stämning som lämnades in den 4 februari gäller ett anställningsavtal och tilläggsavtal som den tidigare kyrkoherden Mikael Jönsson träffade för församlingens räkning med den 30-åriga kvinnan den16 april 2019 med 24 månaders uppsägningslön plus löneförmåner med giltighet från 1 januari 2019.

Bakgrunden var att den anställda kvinnan skulle få samma förmåner som om hon hade blivit utsänd från SKUT i Uppsala.

Idag säger ordförande i interimstyrelsen att de välkomnar en juridisk prövning.

– Vi har betalat ut hennes slutlön enligt anställningsavtal och vi tycker att vi gjort rätt för oss. Vi välkomnar en juridisk prövning när det gäller eventuella tilläggsavtals vara eller inte vara, säger Mikael Perman som för övrigt inte vill kommentera ärendet ytterligare.

Han tillägger att kyrkan fram till igår inte hade mottagit stämningen. Senast Mikael Perman hade kontakt med kvinnan var i samband med uppsägningen.

Kvinnan började arbeta vid Svenska kyrkan i Fuengirola 22 september 2017. Den 8 januari 2021 blev hon uppsagd med omedelbar verkan.

Kvinnan hävdar kontraktsbrott och har stämt kyrkan på ett högre belopp visar stämningen som Svenska Magasinet har läst och som är inlämnad till en arbetsdomstol i Málaga, CMAC (Centro de Mediación, Arbitraje y Conciliación).

LÄS MER: Svenska kyrkan ska synkroniseras med regelverket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.