Prenumerera på nyheterna

Laddningsplatser för elbilar på bensinstationer i Spanien

Elleverantören Iberdrola och ”lågpris” bensinstationskedjan Ballenoil har träffat ett avtal om att installera snabbladdning för elfordon på till en början 110 bensinstationer i Spanien.

Avtalet ingår i Iberdrolas planer på att främja och leda övergången till hållbar rörlighet och elektrifiering av transporterna och som ett sätt att bekämpa klimatförändringar. Iberdrolas planer innefattar utplacering av 25.000 laddningsplatser för elfordon i Spanien fram till 2021.

Det kommer att byggas snabba, super-snabba och ultrasnabba laddningsstationer på åtminstone varje 100 km på huvudvägarna i landet under 2019 och de kommer att täcka alla provinshuvudstäder i Spanien allteftersom.

De laddningsplatser som installeras i första omgången är snabbladdare på 50 kilowatt, de installeras på bensinstationer i nio spanska provinser: Madrid, Barcelona, Alicante, Toledo, Valencia, Cádiz, Sevilla, Valladolid och Asturien. De 20 första stationerna är redan utvalda och kommer att prioriteras vid installationerna under 2019, sedan utvidgas nätverket gradvis till resten av stationerna.

Ballenoils kunder kommer att kunna ladda sina fordon under 20 till 30 minuter med el som genereras av 100% förnybara och utsläppsfria källor och de kommer att ha ett ursprungscertifikat (GdO).

Laddningen kan ske oavsett om man är Iberdrolakund eller inte med hjälp av en app i mobiltelefonen, ” Recarga Pública de Iberdrola”. Med den kan elfordonsföraren lokalisera, reservera och betala för laddningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.