Prenumerera på nyheterna

Ladies European Tour avslutar på Los Naranjos

På torsdagen inleds den sista turneringen på årets Ladies European Tour när Andalucía Costa del Sol Open de España Femenino avgörs på Los Naranjos i Marbella. Efter att Guadalmina arrangerade en lyckad turnering 2020 är det dags för den kända Apelsinbanan i golfdalen Nueva Andalucia. Har du inte möjlighet att se tävlingen på plats blir det tre timmars direktsändning mellan torsdag till söndag från 14.30 till 17.30 i den öppna sportkanalen Teledeporte plus Movistar+Golf och Canal Sur. Tävlingen som spelas från torsdag till söndag är betydelsefull för både turistnäringen som får golfsporten. Till årets upplaga har prispengarna ökat till 250.000 euro.

Spanska golfförbundets ordförande, Gonzaga Escauriaza, gav stort beröm till banan vid en presskonferens. Kvalitén är utmärkt och samtliga institutioner som medverkar till att tävlingen kan arrangeras har gjort ett utmärkt arbete.

Det blir ett bra startfält på Los Naranjos där blott 18-åriga Atthaya Thitikul från Thailand kommer att bli det stora dragplåstret. Hon är den yngsta golfaren någonsin att vinna en professionell golfturnering. Hon var 14 år, 4 månader och 19 dagar vid segern i Ladies European Thailand Championship som amatör den 9 juli 2017.

17 spanska spelare finns med i startfältet. Bland annat Carlota Ciganda som i år gjorde sin femte Solheim Cup. Málagaspelaren Ana Peláez är en annan som kommer att följas extra noga.

Däremot så deltar inte hemmaspelaren Azahara Muñoz som har gjort en paus i karriären eftersom hon väntar barn. Några andra Marbellaspelare som finns med från torsdag är Noemí Jiménez och Laura Gómez.

Åtta svenska golfspelare finns med på Los Naranjos. Leaderboard hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.