Prenumerera på nyheterna

Läget fortsatt allvarligt för skottskadad från Sverige

Tillståndet för den 29-årige man från Sverige som träffades i buken när han lämnade en bordell i Carvajal i östra Fuengirola bedöms fortsatt som allvarligt.
Mannen vårdas på intensivvårdsavdelningen UCI (Unidad de Cuidados Intensivos) på regionsjukhuset i Málaga, uppger nyhetsbyrån Europa Press.

Som Svenska Magasinet berättade i söndags blev tre män, 29, 24 och 18 år, beskjutna efter att de hade lämnat en bordell. Enligt uppgifter ska de tre männen, varav två är bekräftade att vara svenska medborgare, blivit beskjutna på calle Juan Balbuena Marfil när de var på väg till sin bil.

En av männen ådrog sig en handskada när han försökte undkomma skotten. 29-åringen träffades i buken och fördes till sjukhuset i Málaga.

Enligt ögonvittnen ska två maskerade personer öppnat eld och avlossat fem eller sex skott. De flydde från platsen i en vit skåpbil och söks av polisen i nuläget.

Enligt uppgifter till Svenska Magasinet ska de tre männen besökt bordellen under natten till söndagen, ”varit rätt stökiga” och ”spenderat massa pengar”.

Göteborgs-Posten uppger att två av männen ska vara gängkriminella från västra Göteborg. En av männen ska ha beskjutits vid ett tidigare tillfälle.

Flera kriminella grupperingar med säte i Sverige har de senaste åren etablerat sig på den spanska Solkusten. Närheten till Marocko varifrån stora mängder hasch förs in i Europa gör kustremsan intressant. Genom att vara på plats och organisera distributionsledet gör gängkriminella större vinster.

Ett antal gängkriminella slåss om marknaden vilket leder till interna uppgörelser.

Läs mer: Är Spanien ett ”paradis” för kriminella svenskar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.