Prenumerera på nyheterna

Landgränserna mellan Spanien, Frankrike och Portugal öppnas

Gränserna har varit stängda för de flesta resenärer sedan mitten på mars men nu har Spaniens industri -handels och turist minister Maria Reyes Maroto förklarat på en presskonferens att restriktionerna för dessa landgränser lyfts den 21 juni klockan 24:00.

Spanska myndigheter stängde dessa gränser i mars för alla utom för lastbilschaufförer, gränsöverskridande arbetare, spanjorer, hemvändande residenta och utlänningar som reste till sitt hemland. Portugal och Frankrike stängde också sina gränser med lite olika restriktioner.

Portugal och Frankrike upphäver också sina gränsrestriktioner gentemot Spanien. Frankrike har tidigare sagt att de är för att EU öppnar sina inre gränser från och med den 15 juni. Portugal stängde officiellt sin gräns fram till den 15 juni, men har senare sagt att den skulle förbli stängd månaden ut på grund av Spaniens egna begränsningar – men nu när Spanien häver restriktionerna så gör Portugal det också.

Maroto berättade för reportrarna att Spanien troligen då också skulle lyfta 14-dagars karantänen för människor som kommer in via landgränserna från Frankrike och Portugal, men tillade att detta måste först godkännas av regeringen.

Landgränserna mellan de spanska exklaverna Ceuta och Melilla gentemot Marocko är dock fortfarande stängda och där finns än inga tecken på någon förändring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.