Prenumerera på nyheterna

Landsbygdsturismen andas optimism

Vandringar och mindre risk för stora folksamlingar så här i Coronavirustider pekas ut som fördelar för landsbygdsturismen i provinsen Málaga. Totalt finns det 41.000 registrerade bäddar och inlandsturismen kan komma att locka många resenärer i sommar.

Redan i fjol slog inlandsturismen rekord och gjorde sitt bästa resultat någonsin. Siffror från turistmyndigheten Turismo Costa del Sol uppger att branschen omsatte 935 miljoner euro under fjolåret.

Av 134.014 resenärer som turistade i provinsens inland var 60.000 spanjorer.

Och inför sommaren 2020 förväntas landsbygdsturismen dra folk. Enligt en färsk undersökning av Loving Tourism som gjordes i april mitt under Covid-19-pandemin uppgav en betydande del spanjorer att de i sommar tänker semestra på hemmaplan och gärna på landsbygden.

Landsbygden beskrivs som en fristad under pandemin där turister riskerar att träffa stora folksamlingar.

Fernando García Bravo, direktör för La Garganta i El Chorro norr om Málaga säger till Diario SUR att han tror på att folk i provinsen Málaga gärna stannar på hemmaplan i sommar och söker sig till landsbygden. Han är dock bekymrad över att normalt står de utländska turisterna för 75 procent av omsättningen. Hur det blir i sommar är osäkert.

Branschen menar å andra sidan att på Costa del Sol finns det även många utlänningar som är bosatta och kan tänka sig att semestra i provinsen Málaga i sommar och söka sig in i landet på jakten efter en fristad i vacker natur.

Guadalhorcedalen, Ronda-området, El Chorro och Axarquía är områden med växande inlandsturism.

Hotell och vandrarhem är i fullgång med att säkra upp sina anläggningar för att uppfylla kriterierna när de går in i avtrappningsfas 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.