Prenumerera på nyheterna

Långhelg med fler utländska turister

Med Spaniens nationaldag den 12 oktober och ”puente del Pilar” väntas många turister till kusten. Beläggningen vid kustens hotell ligger på 76 procent efter de bokningar som hade gjorts fram till torsdagen.
Málaga, Nerja och Marbella är de destinationer som har flest förhandsbokningar inför långhelgen.

Omkring 150.000 turister väntas till Solkusten under de fyra dagarna då många har tagit ledigt på måndag som är en klämdag. Även de utländska turisterna återvänder i allt större antal.

Enligt siffror som Diario SUR redovisar och som är hämtade från hotellsammanslutningen Aehcos (Asociación de Empresarios Hoteleros de la Costa del Sol) är 60 procent av bokningarna inför helgen utländska gäster.

Det är en klar förändring jämfört med i sommar då majoriteten av turisterna på kusten var spanjorer.

Sedan 15 september har vi sett en ny tendens. Med hävda restriktioner i resandet och att länder tagit bort karantänkravet vid hemkomsten har antalet utländska turister ökat, säger José Luque, president vid Aehcos.

2019 låg beläggningen vid hotellen i oktober på 87 procent.

De blir i huvudsak bra väder under långhelgen och vid nationaldagen den 12 oktober. Eventuellt kan det komma någon lättare regnskur på lördagen. Dygnstemperaturen håller sig mellan 18 och 24 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.