Prenumerera på nyheterna

Längsta ferian startar vid midnatt natten mot torsdag

Så är det dags för årets största fest på Costa del Sol. Feria de agosto eller Málagas feria som i år blir längre än någonsin. Normalt startar ferian med högtidstal från kommunhusets balkong som sedan följs av ett hejdundrande fyrverkeri över Málagas hamn vid midnatt mot lördag. Men i år startar det redan vid midnatt mot torsdag och fortsätter till söndagen den 25 augusti. Och på torsdag är det helgdag. Räkna med liv i luckan från dag 1.

Invigningstalet på onsdag klockan 23.50 hålls av skådespelerskan Adelfa Calvo som är född i Málaga. Då har det redan klockan 19.30 var tjurfäktning på Plaza de Toros de La Malagueta med Enrique Ponce, Javier Conde och Morante de la Puebla på plats.

Dagtid blir det uppträdande, musik och spontan dans i Málaga centrum mellan klockan 11 till 18. Nattlivet är på feriaområdet Cortijo de Torres i utkanten nära mässhallarna vid kringfartsleden där inte mindre än 2,5 miljoner lampor har monterats upp. Tjurfäktningarna hålls i La Malagueta klockan 19.30.

För dig som vill ha hela feriaprogrammet rekommenderas att köpa dagstidningen Diario SUR. Då medföljer en behändig och praktisk guide över allt som händer för dig som inte vill missa något.

Dessutom publiceras bilagan Abanico varje dag under festligheterna. Här finns exakta tider och bra information om tåg, bussar och parkeringsmöjligheter under ferian.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.