Prenumerera på nyheterna

Lär känna din kommun med Mijas Secrets

Under november och december gör Mijas en satsning med att lära de utländska residenterna kommunens hemligheter. Enligt utlänningsavdelningens kommunfullmäktige Arancha López handlar det om att marknadsföra den kulturella, historiska och gastronomiska delen av Mijas på olika språk.

-Vi ser programmet som något nytt och som även har varit efterfrågat. Vi försöker alltid förnya oss och lyssna på våra residenta utlänningar för att ta reda på vad de vill veta om Mijas. Därför fortsätter vi att arbeta med den här typen av aktiviteter, säger kommunalrådet.

Sandra Gallardo är en av de som organiserar guidade turer och aktiviteter.
– Det är viktigt att få med både invånare och lokala företag och känna uppskattning för de hantverkare och lokala producenter som finns här.

Den 20 november arrangeras en hantverksrutt genom byn som följs den 26 november av en fotograferingsrutt. Den 12 och 19 december blir det en guidad tur där invånarna får pröva på typiska sötsaker som tillverkas i Mijas i samband med julen.

Guiden Carlos Hevilla medverkar under rutterna och visar de bästa platserna för fotografering.

Vill du ha mer information eller boka dig för en tur ring 678 155 553 eller 686 454 717. Du kan även skicka en e-post till: [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.