Prenumerera på nyheterna

Lekte med luftgevär elvaåring avled

En elvaårige pojke avled på onsdagskvällen strax före klockan 23 i Coín i samband med att han lekte med ett luftgevär tillsammans med sin åttaårige lillebror. Allt tyder på att det var en olycka. Enligt flera olika källor ska ett skott ha gått av och träffat den äldre av de två syskonen i bröstkorgen. Pojken avled omedelbart skriver Diario SUR.

Larmtjänsten 112 bekräftar dödsfallet på sitt Twitterkonto där de uppger att en pojke är död efter att ha träffats av ett skott från ett luftgevär.

Ambulanspersonal var snabbt på plats och försökte rädda pojkens liv. Men inget gick att göra. En utredning av händelsen har inletts av Guardia Civil.

Diario SUR skriver att det rör sig om en familj från Portugal som tillbringade påskveckan i Coín hos släktingar. Händelsen inträffade i samband med att en procession tågade genom staden.

Dödsfallet orsakade stor uppståndelse i Coín under onsdagskvällen och flera chockades svårt. Det rådde även stor förvirring i början då det var oklart vad som hade skett. Larmtjänsten 112 mottog flera samtal.

Ägaren till vapnet har under onsdagen blivit förhörd av Guardia Civil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.