Prenumerera på nyheterna

Leo Borg spelar i Marbella

Leo Borg, son till den tidigare världsettan i tennis, Björn Borg, har fått wild card till kvalet till ATP-250-turneringen AnyTech365 Andalucía Open 4 till 11 april samt till Challenger 80 som spelas veckan innan.
Leo som är 17 år tog nyligen sin första titel när han finalvann över Bruno Kazahura från Brasilien i två raka set i den internationella juniorturneringen Brasil Juniors Cup i Porto Alegre. Därefter tog han sig till ytterligare en final i Dominikanska republiken.

Leo Borg som är rankad som den tolfte bästa junioren i världen har fått ett wild card till den kommande challengerturneringen i Marbella som startar den 29 mars.

Det blir tredje gången som Leo får wild cards till en turnering på Challenger Tour. Ifjol blev han inbjuden till Bergamo (Italien) och Pau (Frankrike).

Enligt pressmeddelandet från arrangörerna bakom AnyTech365 Andalucía Open kommer pappa Björn Borg att närvara i Marbella.

I en intervju i Svenska Magasinet 2011 berättade Björn Borg:

– Jag har bara positiva minnen från Marbella. Jag var ju här och premiärspelade när tennisstadion var färdigbyggd i slutet på 1970-talet. Sedan hade jag ett kontrakt med Puente Romano från 1978 till 1982 där jag arrangerade Björn Borg Clinic fyra till fem veckor om året.

Björn Borg och Manolo Santana kommer att vara prisutdelare vid de kommande två turneringarna i Marbella.

”Manolo Santana tillhör mina riktiga vänner, det är en stor vänskap”, sa Björn Borg i samband med Marbella Masters 2011.

Leo Borg är sedan ifjol bosatt i Spanien och tillhör Rafael Nadals akademi på Mallorca.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.