Prenumerera på nyheterna

Liga ockuperade bostäder för marijuanaodlingar

23 personer har gripits i ett större nätverk som har ockuperat ett tjugotal bostäder öster om Málaga för att utnyttja dessa för att odla marijuana. Tillslaget som går under namnet ”operación Gentleman” har utförts i samarbete mellan nationalpolisen och Guardia Civil.

Det är ett nätverk av vänner och familjer där två bröder har varit ligans huvudfigurer tillsammans med deras far. Totalt har 23 personer ingått i ligan som ockuperat ett tjugotal bostäder öster om Málaga i främst bostadsområdet Parador de Golf i Añoreta.

Enligt ett pressmeddelande från Inrikesdepartementet har medlemmarna skrämt och hota grannar som de ansåg vara fientliga eller som hotade att polisanmäla deras verksamhet eller försökte blanda sig i på andra sätt.

De nu 23 gripna personerna är misstänkta för att ha tillhört en kriminell organisation som ägnar sig åt att ockupera egendomar som inte var deras egna. Vidare är de misstänkta för brott mot folkhälsan, penningtvätt, bedrägeri genom att tjuvkoppla el samt vapenbrott.

Utredningen inleddes i juni månad då polisen upptäckte ett mönster med att flera bostäder hade ockuperats i Rincón de la Victoria. Det visade sig vara organiserat av ligan som använt bostäderna för framställning av marijuana.

Totalt har ett trettiotal personer varit delaktiga där arbetslösa ungdomar använts för att bevattna och sköta om odlingarna, distribution och försäljning.

Vid tillslaget deltog totalt 300 nationalpoliser plus gendarmer från Guardia Civil. Totalt utfördes 26 husrannsakningar där 2.010 marijuanaväxter beslagtogs plus 461 gram hasch, 42.000 euro i kontanter, vapen, motorfordon, datorer, mobiltelefoner och annan utrustning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.