Livet mellan tee och green halverar risken för hjärtproblem

En studie från Missouriuniversitetet i USA visar att golf halverar risken för hjärtproblem. Studien presenterades nyligen vid en strokekonferens i Los Angeles. 5.900 personer över 65 år som ingick i undersökningen har studerats under tio år. Gruppen som utövade golf minst en gång i månaden var mindre benägna att dö för tidigt av en hjärtattack än de som inte spelar golf.

Studien som The Times och CNN hänvisar till visar att en av sju golfspelare som ingick i undersökningen under dessa tio år avled. Bland de som inte spelade golf avled fyra av tio.

Golfsporten har flera andra fördelar utöver den fysiska träningen visar studien. Att utöva golf minskar stressen och den som tidigare drabbats av hjärtattack eller stroke kan i regel engagera sig i golf igen jämfört med andra idrotter som är svårare att återvända till.

Just golfsportens intensitetsnivå gör att den aktive kan hålla på med sporten i fler antal år, säger neurologen Adnan Qureshi vid University of Missouri.

Att gå och jogga med låg intensitet kan vara jämförbar motion. Golfsporten är utmärkt eftersom den står för balanserad träning i mindre förorenade miljöer med ett socialt liv som också är positivt för hälsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.