Prenumerera på nyheterna

Lucas Eguibar säkrade historiskt VM-guld i Idre Fjäll

Svenska Magasinet lyfter på hatten och gratulerar spanjoren Lucas Eguibar som på torsdagen säkrade sitt VM-guld när finalerna i snowboardcross avgjordes i Idre Fjäll.

–Jag kom hit med en dålig magkänsla. Det känns som att jag drömmer, säger Eguibar som avgjorde i slutet före Alessandro Haemmerle och Eliot Grondin där fotofinish fick användas.

Spanjoren som kommer från San Sebastian tillhör världseliten i snowboardcross och tog VM-silver på hemmaplan 2017 i Sierra Nevada. Segern i Idre är Lucas första VM-guld.

Presidenten i spanska vintersportförbundet RFEDI (Real Federación Española Deportes de Invierno), May Peus España, säger till nyhetsbyrån Europa Press:

– Det är en mycket stor dag för spansk vintersport, speciellt för Lucas som efter många år är världsmästare. Guldet betyder mycket även för hela tränarstaben, lagkamrater och för alla i Spanien som sysslar med sport på snö.

Egentligen skulle VM-tävlingarna ha gått i Zhangjiakou i Kina men på grund av covid-19-pandemin flyttades de till Sverige.

(Foto: Real Federación Española Deportes de Invierno)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.