Madrid är krönt som världens bästa stad för sammankomster

Spaniens huvudstad har fått den välförtjänta utmärkelsen som världens bästa stad för möten, kongresser och konferenser enligt beslutet för den sjätte utgåvan av World Travel Awards (WTA).

Beslutet tillkännagavs igår vid en tillställning i Royal Opera House i Muscat, huvudstaden i sultanatet Oman. Madrid valdes som nummer ett, före städer som Las Vegas, Hong Kong och Paris.

Klimatmötet som börjar nu på måndag och som på kort varsel flyttades till Madrid är en tydlig indikation på stadens enorma kapacitet att organisera stora evenemang. Staden är sedan länge känd för att vara en bra värd för stora sportevenemang och har ett stort antal kongresser varje år.

Enligt officiella siffror var Spaniens huvudstad under 2018 värd för 23.330 möten vilket är 15% mer än året innan. Den uppåtgående trenden fortsätter, i år har trenden bekräftats med fyra stora evenemang som bara de har cirka 60.000 deltagare och som ger ett nettotillskott på över 100 miljoner euro. Dessa var: World Air Navigation Congress, den tjugonde upplagan av European Rheumatology Symposium, European Respiratory Congress och European International of Dermatology and Venereology.

Madrid valdes också som “World’s Leading Business Travel Destination 2019” framför Las Vegas som har varit nummer ett de senaste åren.

Formeln för stadens framgång kan vara det lyckade samarbetet mellan privata aktörer och kommunen inom ramen för ”Madrid Convention Bureau” ett kontor som arbetar med kultur, turism och idrott, med ansvar för att stärka och förbättra bilden av Madrid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.