Prenumerera på nyheterna

Madrid arrangerar den första internationella turistmässan

Turistmässan FITUR i Madrid (Feria de Turismo de Madrid) den 19 till 23 maj blir den första stora internationella turistmässan sedan covid-19-pandemin startade. Spanien vill stå först i ledet och arrangörerna betonar att evenemanget ska bidra till att att turismen startar upp på global nivå samtidigt som Spanien är en säker destination.

Spaniens turistminister Reyes Maroto säger att det blir den första stora upplevelsen med internationellt resande.

– Fitur är goda nyheter eftersom vi kan visa upp för hela världen att Spanien är synonymt med kvalitet och säker destination. Det blir en global utställning där vi kan diskutera initiativ som hälsopass, vaccinpass, säkra turistkorridorer eller kravet på tester. Det blir en milstolpe för turistsektorn 2021 samtidigt som vi är optimistiska när allt fler blir vaccinerade vilket gör att turistsektorn kan återstarta, säger Reyes Maroto.

José Vicente de los Mozos, president vid mässhallarna IFEMA i Madrid säger att man kommer att göra allt för att säkerställa så att turistmässan som normalt är en av de största i världen kan arrangeras med några av de största aktörerna i världen inom turism.

Det blir obligatoriskt för alla inresande att visa negativt PCR-test. Snabbtester ska kunna göras på plats.

Ett särskilt protokoll har upprättats för att organisera flödet och rörligheten bland besökare. Säkerhetsavstånd, digital registrering och den senaste tekniken för att undgå fysisk kontakt i så hög grad som möjligt införs.

– Hela anläggningen kommer att ha ett ventilationssystem som garanterar 100 procent luft utifrån och luftombyte var tjugonde minut.

Redan nu är 70 procent av utställningsytan på totalt 41.200 kvadratmeter bokad. Andalusien planerar att närvara och satsar 3,3 miljoner euro.

Juan Marín, Andalusiens vice regionpresident och turistansvarige säger att det är fantastiska nyheter med Madrid som först ut som internationell turistmässa.

– Vi planerar för att hålla våra evenemang i paviljong fem. Turistmässan i Madrid är den viktigaste i världen tillsammans med World Travel Market (WTM) i London och ITB i Berlin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.