Prenumerera på nyheterna

Maktskifte i Torremolinos efter misstroendeförklaring

Margarita del Cid (Partido Popular) är ny borgmästare i Torremolinos efter en misstroendeförklaring mot den socialistiska borgmästaren José Ortiz. Ciudadanos, Vox, Por Mi Pueblo och kommunalrådet Nicolás de Miguel som saknar partitillhörighet ger sitt stöd till Margarita del Cid.
José Ortiz (PSOE) har varit borgmästare sedan 2015. Det är Diario SUR som är först med nyheten att Margarita del Cid registrerade en misstroendeförklaring klockan 11.20 på torsdagen och enligt tidningens källor har del Cid stöd av en majoritet.

Källor uppger att Nicolás de Miguel har varit nyckeln till att registrera misstroendeförklaringen. Vid senaste lokalvalet tillhörde de Miguel partiet Ciudadanos som har några månader senare lämnade.

Sedan i våras har Nicolás de Miguel och Margarita Del Cid närmat sig varandra.

Nicolás de Miguel var tidigare kommunalråd för jämställdhet under borgmästaren Ortiz, ett uppdrag han lämnade i november 2020.

Del Cid (Partido Popular) kommer att styra tillsammans med Ciudadanos och Por Mi Pueblo. Hon blir den första kvinnliga borgmästaren i det historiska PP-fästet på Costa del Sol.

I samband med ett framträdande vid middagstid på torsdagen sa Margarita Del Cid att det är dags att fira slutet med sex år av tröghet under José Ortiz för dennes brist på engagemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.