Prenumerera på nyheterna

Málaga blir hub inom cybersäkerhet för Europa

Google väljer Málaga när det gäller företagets målsättning att utveckla en grupp specialister med spetskompetens inom cybersäkerhet. Det multinationella företaget kommer att placera gruppen i en tidigare byggnad på paseo de la Farola som militären tidigare hade.

I fastigheten som är på 2.500 kvadratmeter kommer ett 40-tal ingenjörer från Googleägda Virustotal att arbeta. I nuläget finns Virustotal på universitetsområdet.

I den renoverade fastigheten som ligger i Málaga hamn blir det även möjlighet för privatpersoner och företag att få utbildningar, workshops och mentorskap om cybersäkerhet.

Totalt satsar Google 650 miljoner euro i projektet i Málaga plus i andra projekt i Spanien som syftar till att främja digitaliseringen av Spanien.

Valet av Málaga som värd för det nya Google-navet inom cybersäkerhet är ingen slump. I regionen finns det stor talang och utvecklingsmöjligheter.

2012 köpte Google företaget VirusTotal som startade av Bernardo Quintero som är från Málaga, och som har blivit en av Googles främsta cybersäkerhetsavdelningar världen över.

I en intervju i fredagens Diario SUR säger grundaren till VirusTotal, Bernardo Quintero, att målet som Google har är att göra Málaga till ett viktigt cybersäkerhetscentrum för hela Europa.

Quintero själv är skälet till varför ett Centro de Excelencia för Googles cybersäkerhet startar i Málaga.

När Google köpte VirusTotal som då var ett okänt Málagaföretag som ägnade sig åt att bekämpa datavirus satte Bernardo Quintero ett villkor för försäljningen:

Att företaget skulle bli kvar i Málaga. Och så blir det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.