Prenumerera på nyheterna

Málaga får Europas näst största drive-in-bio

Det känns som tillbaka till framtiden. Amerikanska driv-in-bio som växte upp på det glada 50-talet. Just nu pågår arbetet med att installera en jättelik driv-in-bio som ska ha plats för 250 bilar och 2.500 åskådare. En gammal filmklassiker eller nyproduktioner väntar för besökarna.
Arbetet med drive-in-bion inleddes i juli i industriområdet Polígono Guadalhorce. Här har den nästa största bildskärmen i Europa monterats upp.

Något exakt datum för invigning finns inte i skrivande stund. Arrangören Autocine Madrid RACE räknar med att det blir i slutet på september.

Även en restaurangavdelning i amerikansk stil ska ingå i utbudet.

Autocine Madrid RACE inledde satsningen i Madrid för fem år sedan och den har slagit väl ut. Nu väljer de att satsa på Málaga, som beskrivs som det ”nya” Barcelona som lockar och drar.

Hela ytan blir på totalt 16.000 kvadratmeter och ligger beläget bara sex kilometer från Gamla stan i Málaga. 200 bekväma vilstolar monteras upp permanent.

Genom en FM-frekvens får besökarna ljud och via en mobilapplikation kan mat och dryck beställas utan att behöva kliva ur bilen.

Anläggningen genererar 100 arbetstillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.