Prenumerera på nyheterna

Malaga flygplats återfick 67% av trafiken i september

Under september månad registrerades mer än 1,3 miljoner resande passagerare på Malagas flygplats, vilket motsvarar 67% av trafiken jämfört med samma period förra året, enligt data publicerade av Aena.

En siffra som ligger över genomsnittet för alla flygplplatser, som totalt svarat för 16,3 miljoner resenärer och 172 035 flygningar, och detta representerar en återhämtning på mer än 60% av persontrafiken från samma månad 2019, före pandemin.

Från Aena lyfter man fram att under sommarmånaderna, från juni till september, har man nått upp till 51,8% av trafiken för samma period under 2019. Under året som helhet fram till september har det skett en återhämtning på 35,8% av trafiken av passagerare i den nationella gruppen när man jämför med samma period förra året.

I både passagerare och flygningar är Malaga den fjärde viktigaste före Adolfo Suárez Madrid-Barajas; Josep Tarradellas Barcelona-El Prat och Palma de Mallorca.

Från turistsektorn bekräftar man en större dynamik i ankomsten av internationella turister sedan mitten av förra månaden. En trend som verkar fortsätta hittills i oktober, samtidigt som ministerrådet förra månaden enades om att häva begränsningen av besökare till flygplatsterminaler, som infördes i juli 2020 för att möta Covid-19-pandemin. Öppnandet av terminalerna träder i kraft från fredagen den 15 oktober.

Källa: SUR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.