Prenumerera på nyheterna

Málaga flygplats förbereder för turister

Nu har arbetena med att minimera riskerna för coronaviruset inletts vid flygplatsen på Costa del Sol. Plastskärmar monteras upp vid samtliga incheckningsdiskar och vid gater bland annat. Ett omfattande arbete pågår nu på Málaga flygplats för att allt ska vara förberett när fler anställda återvänder till arbetsplatsen och de första turisterna från utlandet kommer.

Nya skyltar som informerar om användningen av munskydd och social distansering, rengöring och hygien, förebyggande åtgärder som plastskärmar vid incheckningsdiskar och gater.

Från juli upphör kravet med karantän för inresande och gränserna öppnas för att ta emot internationella turister igen. Málaga är en av tretton spanska flygplatser där det nu pågår ett arbete med att ta emot passagerare på ett säkert sätt.

Covid-19-pandemin har gjort att flygplatsen under våren gick miste om 2,5 miljoner resenärer jämfört med motsvarande period ifjol.

Nu har de första åtgärderna börjat vidtas för att utöka säkerheten och minimera hälsoriskerna. Spanska luftfartsverket Aena väntar på ytterligare beslut och rekommendationer som fattas av hälsovårdsmyndigheterna både på nationell och europeisk nivå.

Flera flygbolag har meddelat de senaste dagarna att de återupptar trafiken på Málaga. Det gäller lågprisflygbolaget Ryanair, Lufthansa, Tap och Brussels Airlines.

Det holländska lågprisflygbolaget Transavia inleder trafik mellan Málaga och Amsterdam redan från den 4 juni. Det meddelar KLM till Svenska Magasinet.

Diario SUR uppger på onsdagen att brittiska Jet2.com inleder med trafik från 1 juli från nio städer i Storbritannien till Málaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.