Prenumerera på nyheterna

Málaga flygplats hoppas nå 70 procent av trafiken från 2019

Lågprisflygbolaget Easyjet har officiellt öppnat basen på Málaga flygplats som skapar 100 arbetstillfällen. Bolaget ska i framtiden inte bara flyg semesterresenärer till Solkusten utan även utöka programmet med affärsresenärer.

Klockan 10.40 i tisdags landade Easyjets Airbus 320 döpt till ”Málaga” (bilden). Det är en av totalt tre flyg som placeras vid basen på Solkusten.

Under 2019 var det över 2,5 miljoner resenärer som flög med Easyjet på destination Málaga. Sedan starten 1999 är det 36 miljoner passagerare.

Sedan tidigare har Easyjet baser i Palma de Mallorca och Barcelona. Totalt tolv plan bli placerade i Spanien vilket skapar 400 arbetstillfällen.

Förutom att Easyjet trafikerar flera flygplatser i Storbritannien till Malaga har de även rutter till Berlin, Genève, Paris och Amsterdam.

När Easyjet officiellt öppnade sin bas i Málaga under gårdagen närvarade folk både från turistmyndigheterna, provinsstyrelsen och kommunen.

Flygplatschefen Pedro Bendala berättade att det under året investeras i bättre säkerhet samt att terminal 2 moderniseras. Totalt är budgeten på 34 miljoner euro.

Bendala hänvisar till reservationer av ”slots”, landning och starttillstånd under sommaren så ligger siffrorna på mellan 60 till 70 procent jämfört med 2019.

Nyligen beslutade Vodafone att lägga en större del av sin verksamhet i Málaga vilket skapar sysselsättning. Det är bara ett av flera teknologiföretag som valt Málaga. Sådana satsningar genererar fler affärsresenärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.