Prenumerera på nyheterna

Málaga kan få pris som djurvänligaste staden

Inga omhändertagna vildhundar och ett projekt där katter som har levt i stora kolonier har blivit adopterade. Málaga stad får mycket beröm och finns med bland kandidaterna som landets djurvänligaste stad.

”Amiga de los Animales” är ett pris som delas ut till den stad som anses vara djurvänligast. Och Málaga är en av de bästa städerna i Spanien när det gäller att ta hand om övergivna katter och hundar.

Tidigare var övergivna hundar en vanlig stadsbild. Så är det inte längre. Faktum är att inte en enda övergiven hund har varit tvungen att fångas in för att avlivas.

Och det är något som de flesta större spanska städer inte kan skryta över.

Från och till har det inte heller varit några insamlade katter vid kommunens uppsamling av husdjur. Kommunen har lyckats att adoptera bort övergivna katter efter veterinärkontroll.

Málaga var även en av de första städerna som införde kravet på microchip och ID-märkning för att minska avföringen på gator, något som orsakade klagomål från invånarna.

– Det var en åtgärd som inte alla förstod i början. Nu ser vi dussintals städer som följer Málagas exempel, säger Gemma del Corral, kommunalråd inom hållbar miljö.

Nästa projekt är en kyrkogård för husdjur i anslutning till kyrkogården Parcemasa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.