Prenumerera på nyheterna

Málaga på plats två när svenskar söker flygresor

Det är utlyst nödläge nationellt i Spanien och flera spanska regioner som Andalusien isolerar sig tio dagar från fredag på grund av den ökade spridningen av coronaviruset. Trots det är svenskarna ressugna. Det rapporteras om fullsatta flyg och tusentals svenskar som längtar till Spaniens varma höstsol.

– Många tycker att fördelarna överväger nackdelarna, sa SAS presschef John Eckhoss till SVT tidigare i veckan.

På torsdagen presenterar flygresor.se statistik över destinationer som svenskar sökt flygresor på under tiden 22 oktober till 28 oktober. Och här ligger Málaga på en andraplats med 11.588 flygsökningar. Bara Istanbul har fler med 18.081.

Flera andra spanska destinationer finns med på tio i topp. Som Alicante på tredje plats med 9.151 sökningar. Gran Canaria med 6.799 har pressat sig för förbi Bangkok. Och Palma de Mallorca ligger på nionde plats.

1. Istanbul
2. Málaga
3. Alicante
4. Beirut
5. Dubai
6. Gran Canaria
7. Bangkok
8. Tehran
9. Palma De Mallorca
10. Antalya

Sökningar till Bangkok har minskat med 93 procent jämfört med föregående år då staden var etta på listan. Istanbul hade en femteplats förra året. Alicante och Málaga är på samma plats men med en minskning av 80 procent sökningar. Gran Canaria har samma placering som förra året med en minskning av 81 procent sökningar.

Vid en utlandsresa finns det en del att tänka på. UD:s resklar på Twitter rekommenderar fem punkter man ska tänka på:

Coronapandemin pågår fortfarande och ingen resa är utan risker. Om du bestämmer dig för att resa under rådande omständigheter är det extra viktigt att vara påläst och att noga förbereda för din resa. I tråden listar vi 5 steg på hur du förbereder dig

1. Försäkra dig om att UD inte avråder från resor till landet eller området du vill resa till.

2. Läs på och håll dig uppdaterad genom att ladda ner appen UD resklar och skriv upp dig på svensklistan.

3. Följ lokala myndigheters regler och restriktioner. Ta reda på om det finns några restriktioner vid inresa som påverkar dig, så som intyg på negativt covid-19 test, obligatorisk karantän eller om du ska bära mask.

4. Kontrollera att du har en giltig försäkring och ta reda på vad som gäller om du skulle sättas i karantän eller behöver förlänga din resa när du är utomlands.

5. Flygalternativen är begränsade och det kan vara svårt att hitta en ny biljett om du blir tvungen att stanna kvar längre än planerat. Undersök med flygbolaget vad som gäller för just din hemresa.
UD resklar hittar du här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.