Málaga på tredje plats med flest bilstölder

Madrid, Barcelona och Málaga. Där är de tre provinser där flest bilstölder registreras. Svenska bilmärken är bland de mest eftertraktade och det organiserade ligor som ligger bakom en stor del av stölderna. Bilarna säljs sedan till Nordafrika och Östeuropa. Det visar en färsk studie från inrikesdepartementet som RACE (Real Automóvil Club) citerar.

Madrid rapporterar flest bilstölder och står för 33 procent av samtliga fall i Spanien. Därefter följer Barcelona (13%) och provinsen Málaga (12%).

Det är terrängbilar och SUV-modeller som är mest eftertraktade. Organiserade kriminella ligor utför bilstölder för att sedan sälja i länder i Nordafrika och Östeuropa. Tysktillverkade bilmärken ligger i topp tillsammans med japanska, brittiska och svenska.

Antalet bilstölder är högst under månaden mars då 12 procent av stölderna utförs följt av november (11%), juni (10%) och februari (9%).

I Spanien stjäls i genomsnitt 120 bilar per dag eller över 42.000 per år enligt inrikesdepartementets rapport för 2017. Spanien ligger på tredje plats i Europa efter Italien och Storbritannien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.