Málagas hamn får Europas största Lego-uställning

På en 1.400 kvadratmeter stor yta vid Muelle Uno i Málagas hamn kommer den största tillfälliga Lego-utställningen att byggas. Totalt blir det 110 figurer sammansatta av fem miljoner legobitar.

Det är Diario SUR digitala upplaga som är först med nyheten på tisdagen. Utställningfen byggs i hörnet av där hamnpromenaderna Muelle Uno och Palmeral de las Sorpresas. Utställningen öppnar den 16 juni och håller på fram till den 22 september.

Utställningen har tidigare varit i köpcentret Intu Puerto Venecia i Zaragoza för att de närmaste dagarna transporteras och monteras i Málaga. Den har tidigare visats i Polen och flera centraleuropeiska länder. Totalt tre miljoner besökare i sju länder har besökt utställningen. Efter Málaga väntar Madrid, Barcelona, Valencia eller Sevilla.

Vid utställningen finns en modell av Titanic som består av 500.000 legobitar. Fartyget mäter 11 meter och är tre meter högt. Andra motiv är hämtade från filmer eller kända motiv som kinesiska muren, Berlinmurens fall eller månlandningen.

Inträdet ligger på mellan 6,50 till 9,50 euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.