Prenumerera på nyheterna

Málagas julbelysning bland de tjugo vackraste i Europa

Málaga och den kungliga huvudstaden Madrid finns med på listan över europeiska städer som har den vackraste julbelysningar enligt den prestigefyllda webbplatsen European Best Destinations. Fredagen den 26 november tänds belysningen i Málaga.
Calle Larios (bilden), Plaza de la Merced, Alameda och parken ovanför hamnen. Det är några av de platser som hundratusentals besökare vill uppleva i samband med julbelysningen som har designen av en julskog.

Málaga och Madrid är de spanska destinationer som finns med på listan där även Montbéliard, Nice, Reims, Prag, Monte Carlo, Salerno, Edinburgh, Wien, Gdansk och London finns med.

I sin bedömning skriver European Best Destinations att Málagas belysning under julen är en av de mest innovativa med ljus- och ljudshow. Det gör Málaga till en av de vackraste destinationerna att besöka i samband med julen.

I skrivande stund är det inte klart om det blir en ljud- och ljusshow i år. Den avbröts i samband med covid-19-pandemin.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat är det företaget från Puente Genil, Ximénez Iluminación, som monterat julbelysningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.