Málagas textilindustri ser ljust på framtiden

Textilindustrin är fortsatt på grön kvist i Málaga även om den inte är som för två eller tre decennium. De mindre samhällena i Guadalhorcedalen stod tidigare för en imponerande insats inom flera områden som korsett, broderi och pälsindustri. Numera är textilindustrin i provinsen inte lika omfattande men ett skifte har inträffat. Den ökar återigen skriver Diario SUR.

En gång i tiden var textilindustrin riktigt stor på Solkusten. Det var innan produktionen flyttades till Kina och Asien. Trots utflyttningen finns det hundratals företag inom textil och produktion görs för kända märken som El Corte Inglés, Zara och La Española.

Enligt uppgifter vid Málaga de Moda finns det omkring 700 företag finns inom textilsektorn. Och hela kedjan från designers, tillverkare och distributionen. Det är två företag som sticker ut; Mayoral och Charanga.

Mayoral tillverkar barnkläder och har egna butiker i flera kustkommuner. Mayoral har totalt 230 försäljningsställen varav 175 är på den spanska marknaden.

Under fjolåret omsatte de 350 miljoner euro och växer för varje år. 2016 firade Mayoral 75 år och i år väntas omsättningen öka med 4,3 procent till 365 miljoner euro.

Några andra välkända företag från provinsen Málaga inom textilsektorn är Charanga som grundades av Manuel de la Maza Peña för tre decennier. De har 220 butiker varav 20 finns i provinsen. Utmärkt design och hög kvalitet kännetecknar deras kläder.

Ett annat företag på hemmaplan är Gisela inom underkläder. Grundaren José Miguel Ferrer startade företaget för 25 år sedan och de är stora inom underkläder, pyjamas, sport -och badkläder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.