Prenumerera på nyheterna

Manilvas tidigare borgmästare frisläppt mot borgen

Manilvas tidigare borgmästare Antonia Muñoz (Förenade vänstern Izquierda Unida) som greps under gårdagen släpptes på onsdagen mot borgen. Hon är fortsatt misstänkt för penningtvätt, skattebrott och mutor. Ytterligare fjorton personer däribland en italiensk medborgare som greps under gårdagen släpptes på onsdagen. Det skriver nyhetsbyrån EFE.

Det var på tisdagen som nationalpolis gjorde ett tjugotal husrannsakningar i Manilva kommun med misstankar om grov ekonomisk brottslighet. Utredningen leds av åklagare vid Nationaldomstolen.

Antonia Muñoz var borgmästare under två perioder. Hon började i kommunhuset 1987 och var borgmästare mellan åren 1999 till 2013 utom åren 2003 till 2007.

Muñoz utreds i dagsläget för penningtvätt, mutor och skattebrott tillsammans med fjorton andra personer däribland en juridisk rådgivare. Det är inte första gången Antonia Muñoz utreds. I januari 2018 inleddes en utredning om förfalskning och misstankarna kvarstår mot den tidigare borgmästaren som var första kvinnliga kommunalråd i Manilva 1987.

Hon har även fått motstå kritik för nepotism eller svågerpolitik då hon har favoriserat familjemedlemmar, släktingar och vänner inom Förenade vänstern och gett dem kommunala arbeten.

2014 lämnade Antonio Muñoz sina politiska uppdrag. Då hade hon året dessförinnan lämnat vänsterpartiet.

Den nuvarande borgmästaren, Mario Jiménez, för det lokala partiet CM (Compromios Manilva) som styr tillsammans med PSOE och Partido Popular säger till Diario SUR att dagens kommunledning inte har något med gripandena att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.