Prenumerera på nyheterna

Mantalsskrivna pensionärer åker lokalbuss gratis i Almuñécar

Almuñécars borgmästare Trinidad Herrera Lorente har tecknat ett tioårsavtal med Juan Pablo Fajardo vid företaget Roalfa Transportes Urbano som kommer att driva den kommunala lokaltrafiken. Avtalet är tecknat så att det kan förlängas ytterligare fem år.

Kontraktet är värt totalt 6,3 miljoner euro eller 435.464,65 euro per år.

Almuñécar har tagit beslutet att kommunens mantalsskrivna pensionärer åker gratis i kollektivtrafiken. Kommunen ger ett subventionerat pris till företaget som driver trafiken så att pensionärer har möjlighet att resa gratis.

Roalfa Transportes Urbano är ett företag i Almuñécar som ingår i företagsgruppen Grupo Autocares Fajardo. De har ansvarat för kollektivtrafiken sedan 2005.

Förutom ett nytt avtal har även flera förbättringar gjorts, även när det gäller inköp av nya bussar. Det blir utökade bussturer till La Herradura bland annat.

2018 hade kollektivtrafiken i Almuñécar 256.000 användare. Linjerna med flest resenärer har linjerna ”Circular”, La Herradura och Velilla.

Liknande beslut har även Fuengirola och Marbella på systerkusten Costa del Sol tagit. I dessa kommuner åker samtliga mantalsskrivna invånare gratis i kollektivtrafiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.